söndag 12 juli 2009

Hemma igen, Tomt

Då va man hemkommen igen från Uppsala. Gick bra att köra hem. Flöt på. Orkade inte stanna nån gång på vägen så det tog 4 timmar bara. Skönt!

Tyst och tomt är det hemma i lägenheten. Man vänjer sig fort att vara nära familjen och ha liv och rörelse omkring sig. Blir påtagligt att man är ensam när man kommer hem. Saknaden efter familjen blir större då man varit där. Det tar ett par dagar att komma in i den vanliga lunken igen. Tack för en trevlig vecka tillsammans med er. Saknar er!

Jag har ju under min semester börjat läsa boken, Män är från Mars Kvinnor är från Venus.
Jag uppmanar ALLA att läsa den. Den får en att förstå sig på det motsatta könet. Hur och varför dom agerar som dom gör. Jag trodde att boken va riktad endast till kvinnor men så är det inte. Ni män kan lära er lika mycket om oss kvinnor som tvärtom..

"Det finns två sorters människor. De bor på varsin planet, Venus och mars. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor..." Egentligen vore det lika bra att inse det-vi kommer från olika planeter. Vi män och kvinnor. Och egentligen är det underligt att vi kan mötas.
Med den här jämförelsen visar läkaren John Gray hur de vanligaste konflikterna uppstår mellan män och kvinnor och hur de förhindrar oss att leva i lyckliga förhållanden. Han ger råd om hur vi rent praktiskt skall hantera dessa skillnader, våra känslomässiga behov, hur förståelsen mellan parterna kan öka.

Man blir verkligen full i skratt när man läser boken. Man känner igen så mycket. Som detta tex.

Det händer ganska ofta att en man slutar kommunicera och blir tyst. Något dylikt förekom aldrig på Venus. Till att börja med tror kvinnan att mannen är döv. Hon tror att han kanske inte hör vad som sägs och att det är därför som han inte reagerar.
Men män och kvinnor tänker och bearbetar information på helt olika sätt. Kvinnor tänker högt och delar sina inre upptäckter med en intresserad lyssnare.

Men män bearbetar information enligt helt andra metoder. Innan de yttrar sig eller svarar på tilltal "vrider och vänder" de först under tystnad på det som de har hört eller upplevt, eller tänker igenom det. Tigande funderar dom inom sig ut det riktigaste eller lämpligaste svaret. Tiden dom behöver kan variera mellan att par min till timmar. Och för att göra det hela ännu mer förvirrande för kvinnor svarar en man kanske inte alls om han inte har tillräckligt med information för att komma fram till ett svar.

LÄS BOKEN!!

1 kommentar: