söndag 21 juni 2009

Midsommar är firad

Då går vi mot mörkare tider igen. Ännu en midsommar har lidit mot sitt slut. Visst är det en svensk härlig helg med fina klänningar, blommor, sill och potatis, glada människor och skratt.
Men den har även sina mörka sidor. Alkoholen. För mycket fylla hos en del där det kan slå slint och hända hemskheter. I en stuga 2 st bort från oss gjorde de just det. Hände hemskheter. Inga detaljer jag vill skriva om. Kan bara säga att polisen va där i ett par tim igår på dan. Fruktansvärt då det spårar ur och händer saker man inte tror människor ska kunna göra. Världen har blivit grym och det gäller att ha koll på vilka människor man omger sig med.



--------------------------------------------------------------




Då va man hemma igen och det är ju inte att förakta att man faktiskt känner sig ganska sliten.
Vi blir inte yngre. Det där 3 dagars festandet inser man att man inte orkar med längre och det ger inte något heller för den delen...

I torsdags åkte vi till campingen efter jobbet och när vi kom till stugan insåg vi hur trångt vi faktiskt bott de tidigare åren när vi varit där och haft de mindre stugorna. Det blev fest i vår stuga på kvällen och i hade såå trevligt. Lite lagom livat när alla va trötta efter veckans jobb.



I lör åt vi en god frukost sen satt vi ute under dagen de stunder när det inte kom skurar. Vi bor ju i Sverige och då blir det ju VÄXLANDE molnighet. Tröttsamt! Ena stunden 25 grader och sol för att i nästa ösregna och blåsa kallt..



Grillade gott på kvällen och förfestade i vår stuga och va sedan i lite stugor och vagnar här och där för att mingla. På puben va det senare full rulle med dans, visselpipor och maraccas gjorda av ölburkar med skrammel i. Man va liite avslagen där på puben. Svårt att komma igång igen andra dagen. Jag fick nog vid tolvtiden och gick till stugan och la mig.

Igår va en lugn dag med god mat, promenader, kortspel och en god drink på kvällen nere i den nybyggda receptionen. Som sagt, Vi börjar bli gamla..



Det har iaf varit en jättetrevlig och rolig helg och det jag känner är så skönt är att man kom bort ett par dagar. Har inte ägnat jobb en tanke på hela helgen. Det blir en annan avkoppling att åka hemifrån.. Så nu känns det onekligen ganska ensamt när man kommer hem till en tom lägenhet när man haft folk omkring sig i 3 dagar. Men alltid lite skönt att komma hem också.

Ett ordspråk som faktiskt stämmer ganska så bra...

1 kommentar:

  1. Vad mysigt ni ser ut att ha haft! :-)
    Sol och hav - det är midsommar det!

    ps. Vad snygga dina naglar blev!

    SvaraRadera